APK

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Er wordt gekeken naar verkeersveiligheid en milieuprestatie.

AutoService Vakman is RDW-erkend en heeft de bevoegdheid om uw auto te keuren. Aangezien wij houden van transparantie wordt u, indien er reparaties nodig zijn, van tevoren op de hoogte gebracht. Zo beslist u zelf over eventuele extra kosten en komt u nooit voor verrassingen te staan. Moet uw voertuig gekeurd worden? Plan dan online een afspraak in.

apk.jpeg

APK is niet hetzelfde als onderhoud

Het is belangrijk dat u zich realiseert dat de APK een momentopname is van de staat van de auto. Een APK is geen garantie dat uw auto de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden. Bij een APK gaat er bijvoorbeeld weinig aandacht uit naar de toestand van de motor, waardoor u zelfs een dag na de APK al met onherstelbare pech kunt komen te staan. Wij raden daarom aan om regelmatig onderhoud aan uw auto uit te laten voeren.

Wist u dat u uw auto al tot twee maanden voor uw APK-vervaldatum kan laten keuren, zonder dat de vervaldatum voor volgend jaar wijzigt? Op deze manier bent u er zeker van dat uw auto op tijd gekeurd is. Klik hier om te controleren wanneer uw auto gekeurd dient te worden.