Bandenservice

Tegenwoordig is het vrij normaal om in de winter op winterbanden te rijden en in de zomer op zomerbanden. Een zomerband heeft minder grip op een nat en besneeuwd wegdek bij lage temperaturen. Met hogere temperaturen is uw remweg juist korter met zomerbanden. Daarom is het belangrijk om elk seizoen uw banden te laten wisselen. Voor een complete bandenwissel kunt u terecht bij AutoService Vakman in Kaatsheuvel.

Is het tijd om uw banden te wisselen? Maak dan online een afspraak of neem contact met ons op. Voor het wisselen van uw banden gebruiken wij speciale apparatuur, zodat uw banden en velgen niet beschadigd raken. Beschikt u over winter- en zomerbanden? Laat de banden die uit het seizoen zijn dan opslaan bij ons. Zo bent u ervan verzekerd dat ze veilig en droog staan

bandenservice 1.jpeg

Uitlijnen & balanceren

Uitlijnen en balanceren zijn twee verschillende dingen. Zijn de wielen van uw auto niet in balans dan kan dat trillingen veroorzaken. Dit wordt opgelost door de wielen te balanceren. Soms moet de stand van de wielen worden gecorrigeerd, omdat uw auto bijvoorbeeld naar één kant trekt of omdat de banden onregelmatig slijten. Dit is uitlijnen. Uitlijnen vergt over het algemeen meer tijd dan balanceren en is van essentieel belang.

Wanneer de wielen van de auto niet volledig zijn uitgelijnd ontstaat er binnen mum van tijd een slijtrand op uw band. Wij beschikken over specialistische uitlijnapparatuur. Ook voor dit belangrijke stukje onderhoud bent u bij ons aan het juiste adres.

bandenservice 2.jpeg